Alles voor de nieuwe pup

Een nieuw gezinslid is toch hartstikke leuk. Jullie hebben erover gepraat en zijn het erover eens: er komt een viervoeter in huis. Iedereen is enthousiast en je hebt de kleine rakker al uitgekozen. Binnenkort komt hij of zij in huis. Maar daar moet je nog wel het één en ander voor regelen. In deze blog vertel ik je waar je onder andere aan moet denken als je een pup in huis neemt. Lees je mee?

Tiptop in orde

Als de kleine mee naar huis gaat, is de kans groot dat deze al een keertje door een dierenarts gecheckt is. Maar dat zal dan enkel de basis zijn. Je doet er goed aan om je pup meteen langs de eigen dierenarts te brengen. Deze kan dan alles nog eens goed controleren en vaccinaties toedienen evenals ontwormen, indien dat nog niet gebeurd is. Zo is en blijft je pup gezond en voorkom je latere zorgen.

De basis in huis

Dan is het tijd voor een tripje langs de dierenwinkel. Een hondje leeft natuurlijk niet van niks. De basismiddelen die hij of zij nodig heeft zijn onder andere een water en hondenvoerbak, een mandje of Bench met een kussen en natuurlijk de riem met halsband. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een tuigje maar dit zorgt er juist voor dat honden gaan trekken. Zorg dat de halsband van de hond strak genoeg zit maar niet te strak, en dat je hem achter de oren plaatst in plaats van op de schouder zoals de meesten. Dan loopt jouw hondje straks fijn mee.

Gezelligheid en vermaak

Natuurlijk barst een pup nog van de energie dus zorg ook dat je wat speeltjes in huis haalt. Let altijd wel op wanneer je pup ermee speelt en corrigeer hem of haar als die aan het slopen is, dat begint bij veel honden bij de eigen speeltjes en knuffels. Als je merkt dat je hondje zich verveelt, kijk dan online voor spelletjes. Sommige honden doen liever een puzzeltje met koekjes en andere rennen zich liever suf in de tuin. Wat past bij jouw hond?

Op naar school

Doe ook alvast maar onderzoek naar een geschikte hondenschool. Zelfs als je al ervaring hebt met honden is het goed om een cursus te doen. Niet alleen fris je daarmee je eigen geheugen op, je hondje leert ook te luisteren in het bijzijn van andere honden. Dat is ook gelijk goed voor de socialisatie.

Veel plezier met jullie viervoeter.

Geef een reactie