Op het ideale gewicht komen

Vandaag de dag zijn we allemaal bezig met onze gezondheid. We willen allemaal zo gezond mogelijk voor de dag komen. Meer bewegen en gezonder eten om zo lekker in ons vel te zitten. Kleine aanpassingen als de fiets pakken in plaats van de auto of vaker een wandeling maken kan al een grote impact hebben op onze conditie. Een betere conditie zorgt er op zijn beurt weer voor dat we minder snel hart- en vaatziektes krijgen. Tijdens het bewegen komen ook vaak goede stoffen vrij waardoor we ons gelukkig voelen. Stoffen als endorfine, serotonine en dopamine. Dit zijn neurotransmitters, ze worden ook wel gelukshormonen genoemd en hebben allemaal uitwerking op onze gemoedstand. Kortom sporten doet niet alleen iets voor je lichaam, maar ook voor onze geest. Je lekkerder in je vel voelen heeft heel veel voordelen. Je bent zelfverzekerder en kan meer tegenslagen aan. Van gelukkiger door het leven gaan wordt iedereen blij. Dit kan niet alleen invloed hebben op jou, maar dit kan ook een positieve uitwerking hebben op je omgeving. 

Afvallen 

Wanneer je niet alleen lekker in je vel wilt zitten, maar ook wilt afvallen is meer bewegen niet genoeg. Om af te vallen moet je meer calorieën verbranden dan dat je binnenkrijgt. Het is dan erg belangrijk om goed op je voeding te letten. Afvallen bestaat voor 80% uit de juiste voeding en voor 20% uit sporten. Kortom om echt af te vallen is je inname van calorieën het belangrijkst. Dit kan je bijhouden door het aantal calorieën dat je binnenkrijgt bij te houden. Er zijn verschillende appjes die je daarbij kunnen helpen. Je kan daar precies aankruisen wat en hoeveel je van iets eet. Zo kom je eenvoudig en snel te weten hoeveel calorieën je hebt gegeten. Per persoon verschilt het hoeveel calorieën je verbrandt. Dit ligt aan je geslacht, je gewicht, je spiermassa, je beweging en nog een aantal andere zaken. Op internet kan je snel en gemakkelijk vinden wat jouw calorie verbruik is in rust. Als je daarbij ook je verbrande calorieën bijhoudt met een sporthorloge kan je een eenvoudige rekensom maken van hoeveel calorieën je kan eten. Dit aantal calorieën moet onder je verbanden calorieën zitten. 

Maaltijden 

Veel van ons vinden het lastig om een caloriearm en gezonde avondmaaltijd te maken. We hebben hiervoor vaak weinig tijd en wanneer we uit eten gaan of afhalen weten we niet precies hoeveel calorieen erin zitten. Hiervoor zijn er tegenwoordig veel oplossingen, zoals sport maaltijden. Deze kan je eenvoudig bestellen en hierop staat precies wat erin zit met het aantal calorieën en de macro’s. Zo kan je sportmaaltijden kopen om af te vallen, deze zijn speciaal gemaakt voor sporters die willen afvallen. Deze bevatten minder calorieën dan andere sportmaaltijden. Een van de bedrijven die van deze sportmaaltijden verkoopt is Muscle Meals. Mede door gebruik van fitness maaltijden Muscle Meals kan jij bijvoorbeeld sneller je ideale gewicht bereiken.

Geef een reactie