What is palm oil (palm olie)?

Palmolie is de meest gebruikte plantaardige olie ter wereld. Palmolie wordt geperst uit de vruchten van de oliehandboom (Elaeis Guineensis). Wanneer de oliehandboompjes 3 tot 4 jaar oud zijn, leggen ze in grote aantallen hand vruchten aan.

Bron van vitamine E

Palmolie is ook een goede bron van vitamine E, calcium, magnesium, mangaan, zink en koper. Het De voordelen van palmolie zijn talrijk, maar opgemerkt moet worden dat het vitamine E bevat, wat goed is voor de huid en de ogen. Het is ook een leverancier van calcium, magnesium, zink en koper aan uw dieet. Palmolie heeft een hoog rookpunt, dus het is veilig te gebruiken in de buurt van vuur, maar je kan het beste een veiligheidsbril dragen. Palmolie produceert geen kankerverwekkende stoffen, en is een goed verzadigd vetzuur. Het heeft een lage glycemische belasting, wat betekent dat het je stofwisseling zou moeten verhogen, waardoor obesitas en diabetes voorkomen worden.

Kokosolie

Nu weet waarom het belangrijk is palmolie in je dieet op te nemen, heb je veel keuzes. Je kunt kokosolie kopen, die wordt geoogst van kokosnoten en wordt afgeleid van kokosolie die wordt gewonnen uit kokosolie. Kokosolie is populair om zijn emulgator eigenschappen. Dit betekent dat het helpt om de oliën met elkaar verenigbaar te houden. Het is een populaire keuze voor emulgatoren, omdat het stabiel is bij hoge temperaturen en een milde smaak heeft. Je moet echter wel weten dat kokosolie ongezond is. Het is niet aan te raden om meer dan 1,2 gram per dag te consumeren.

Vervanger plantaardige oliën

Er zijn echter manieren om kokosolie te gebruiken. Kokosolie kan worden gesmolten tot oliën, zodat een vloeibare olie ontstaat die geschikt is voor mensen die gezondheidsproblemen hebben. Op deze manier dient palmolie ook dit doel. Palmolie wordt gebruikt in de voedingsindustrie om andere plantaardige oliën te vervangen in recepten. Het maakt voedsel lekkerder, gezonder en spannender, terwijl het uw gezin de smaak en voeding geeft die het nodig heeft.

Waarom kokosolie wel of geen goede keuze is

Kokosolie is een gezonde keuze, omdat het veel minder verzadigde vetten bevat dan andere plantaardige oliën. Maar als het als zodanig wordt verkocht, kan het soms een probleem vormen omdat het gemakkelijk over de datum raakt. Bovendien kan het bij verhitting tot hoge temperaturen niet meer lekker smaken.

Neutrale smaak

Kokosolie is populair in de keuken vanwege zijn neutrale smaak. Het kan ook worden gebruikt als ingrediënt bij het bakken. Pas wel op dat het bij hoge temperaturen niet verbrandt. Wees dus wel alert wanneer je kokosolie in de keuken gebruikt. What is palm oil zal nu duidelijk moeten zijn na het lezen van dit artikel.

Geef een reactie